Recept 2 személyre:
- 30 dkg tengeri halfilé (4 szeletnyi)
- 1 kis paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 0,5 dl fehérbor
- 0,5 tk szárított bazsalikom
- vaj, olívaolaj
- 30 dkg burgonya
- 0,5 ek aprított kapor
- 1 tk aprított kapribogyó
- 1 dl tejszín
1. A
halfiléket besózzuk, 5-6 percig állni hagyjuk. A paradicsomot
megmossuk és kettévágjuk. A hagymát felcsíkozzuk.
2. Felforrósítunk fél
evőkanál vajat, és megfuttatjuk benne a hagymát, majd a borral, a
bazsalikommal, kevés vízzel és sóval megpároljuk.
3. A burgonyát héjában
puhára főzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk. Felforrósítunk 1 ek vajat,
megfuttatjuk benne a kaprot, beletesszük a kapribogyót és felöntjük
tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk a burgonyával.
4. Fél
evőkanál vajon és olívaolajon megsütjük a halakat, közben borsozzuk,
majd a paradicsomokat is pirosra sütjük mellettük.
5. Tálalásnál tányérra tesszük a
burgonyát, rászedjük a halat és a tetejére tesszük a hagymát. A sült
paradicsommal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése