2012. augusztus 29., szerda

Tengeri halfilé kapros-kapribogyós burgonyával



 Recept 2 személyre:
  • 30 dkg tengeri halfilé (4 szeletnyi)
  • 1 kis paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5 dl fehérbor
  • 0,5 tk szárított bazsalikom
  • vaj, olívaolaj
  • 30 dkg burgonya
  • 0,5 ek aprított kapor
  • 1 tk aprított kapribogyó
  • 1 dl tejszín
1. A halfiléket besózzuk, 5-6 percig állni hagyjuk. A paradicsomot megmossuk és kettévágjuk. A hagymát felcsíkozzuk. 

2. Felforrósítunk fél evőkanál vajat, és megfuttatjuk benne a hagymát, majd a borral, a bazsalikommal, kevés vízzel és sóval megpároljuk. 

3. A burgonyát héjában puhára főzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk. Felforrósítunk 1 ek vajat, megfuttatjuk benne a kaprot, beletesszük a kapribogyót és felöntjük tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk a burgonyával. 

4. Fél evőkanál vajon és olívaolajon megsütjük a halakat, közben borsozzuk, majd a paradicsomokat is pirosra sütjük mellettük. 

5. Tálalásnál tányérra tesszük a burgonyát, rászedjük a halat és a tetejére tesszük a hagymát. A sült paradicsommal díszítjük.

(tv paprika recept)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése