A
sütőtököt mindig untam-utáltam a szokványos sütőben sült állapotában,
de mindig érdekelt volna, hogy mire jó még. Valamelyik főzőcskézős
műsorban láttam töltelékként, úgyhogy végre kipróbáltam húshoz,
köretként is, holnap pedig krémleves lesz a másik feléből.
Szerintem nagyon izgi az összhatás. :)
Szerintem nagyon izgi az összhatás. :)
Így készült két személyre:
- 1 közepes csirkemell
- 50 dkg sütőtök
- 4 szelet bacon
- 30 dkg burgonya
- friss rozmaring
- cayenne bors
- só, bors, olívaolaj
1.
A csirkemellből 4 nagyobb szeletet kreálok, némileg kilapítom őket és
sózom, borsozom mindkét oldalukat. Tépek egy kisebb csík alufóliát,
megkenem olívaolajjal, ráfektetem az első szelet húst. A sütőtökből
minden szelethez vágok egy 4-5 cm hosszú hasábot.
2. A hússzeletre
kerül a bacon, majd a sütőtök, kevés apróra vágott rozmaring és cayenne
bors vagy őrölt chili. Összetekerem a csirkemelleket és rágöngyölöm az
alufóliát, aminek a két oldalát összecsavarom, mint egy szaloncukrot. A
másik három szelet hússal megismétlem ugyanezt.
3. A feldarabolt burgonyát jó sós vízben félig megfőzöm, majd leszűröm.
Közben a hústekercseket tepsibe rendezem és 200 fokon sütni kezdem, a maradék sütőtököt pedig felkockázom.
Közben a hústekercseket tepsibe rendezem és 200 fokon sütni kezdem, a maradék sütőtököt pedig felkockázom.
4.
A csirketekercseket 10 percig sütöm, majd melléjük teszem a burgonyát, még 10
perc múlva pedig a sütőtököt is, mindkettőt sóval, borssal és
rozmaringgal fűszerezve, olívaolajjal meglocsolva.
5. A 35-40.
percnél levettem a fóliát a húsról és úgy tettem vissza a tepsibe,
hogy érintkezzen a tepsi aljával, így fog megpirulni. 5-10 perc alatt
szép piros lesz, főleg, ha forgatjuk is időként.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése