Mire
nem jó, ha az embernek kedve szottyan a szokásos 2 perc alatt
összekeverhető muffin helyett egy jó egyórás ügybe kezdeni: a végére az
is kiderül, hogy a sütőben sült tök ehető, sőt...baromi finom. Ahogy
öregszem, sorra szeretem meg a korábban undorkodva figyelt alapanyagokat
és ételeket, előre rettegek, hogy eljön egy pillanat, amikor majd
boldog gyönyörrel hörpölöm be a remegő pacalcafatokat a kanalamból.
Bárcsak soha.
Szóval megint sütőtök, most épp sütemény.
12 darabhoz:
- 20 dkg sült, összenyomkodott sütőtök
- 15 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 kk fahéj
- 1 kk gyömbér
- 1 marék aprított dió
- 2 tojás
- 20 dkg cukor
- 0,75 dl olaj
- csipet só
1. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
2. Két
tálat veszek elő: az egyikbe kerül a liszt, a sütőpor, a fahéj, a
gyömbér, a dió és a só, a másikba pedig a sütőtök, a tojások, a cukor és
az olaj. Mindkettőt alaposan átkeverem, majd a kettőt összevegyítem,
amihez elég egy fakanál is, de robotgéppel még kényelmesebb.
3. Muffinformába kanalazom a keveréket és nagyjából 20-25 percig sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése