2012. augusztus 29., szerda

Nem lehet abbahagyni csirke

 


(A meglehetősen idétlen név ne ijesszen el senkit, finom az étel.)

Recept 2 főre átírva:
(Eredeti recept: Dunántúli Napló - Receptverseny)
  • 1 közepes csirkemellfilé
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1 nagy fej hagyma
  • só, bors
  • pirospaprika
  • majoranna
  • őrölt kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • liszt
  • füstölt sajt

1. A csirkemellet nagyobb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát felkarikázzuk. A lisztbe belekeverjük a paprikát, a majorannát, a köményt, a sót és a borsot, majd megforgatjuk benne a csirkemelleket és kivajazott hőálló edénybe fektetjük őket. 

2. A hagymákat szintén a lisztbe forgatjuk és elosztjuk a csirkemell tetején. 

3. A tejfölt elkeverjük sóval, borssal, majorannával, reszelt fokhagymával, olajjal, tejszínnel, és a hagyma tetejére öntjük. 

4. Végül reszelt sajtot szórunk rá és előmelegített sütőben, kb. 180 fokon alufóliával lefedve 20 percig, majd anélkül még 20 percig sütjük. 

5. Rizzsel vagy valamilyen zöldsalátával is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése