Recept:
- 19 dkg cukor
- 7 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 7,5 dkg liszt
- 11 dkg étkezési keményítő
- 2 tk sütőpor
- 1 üveg meggybefőtt (720 ml)
- 2 ek citromlé
- 1/2 citrom levágott héja
- 15 g (5 lap) színtelen zselatin
- 32,5 dkg fehér csokoládé
- 6 dl tejszín
- 10 dkg étcsoki
1. A piskótához 4 tojásfehérjét 4 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verünk. Ha már félkemény, beleszórunk 12,5 dkg cukrot. Egyenként beledolgozzuk a 4 sárgáját, majd beleszitáljuk a 7,5 dkg keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben 175 fokon kb. 40 percig sütjük. Kihűtjük, majd 3 részre vágjuk.
2. A befőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A maradék keményítőt 7-8 evőkanál meggylében elkeverjük. A többi meggylevet 4 dkg cukorral, a citromlével és a citromhéjjal felforraljuk. Kivesszük a citromhéjat, majd belecsurgatjuk a keményítőt, és kb. 1 percig forraljuk, végül beletesszük a meggyet.
3. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Forró vízfürdőben 22,5 dkg fehér csokit megolvasztunk. A megmaradt tojások fehérjéit hűtőbe tesszük, a sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukrokkal kikeverjük. 3 dl tejszínt kemény habbá verünk. A feloldott zselatint a meleg olvasztott csokiba vegyítjük, és robotgéppel beledolgozzuk a sárgáját is. Belekeverjük a felvert tejszínhabot. Felverjük a fehérjét, majd ezt is belekeverjük.
4. Az alsó lap köré kapcsoljuk a tortakarimát. A lapot megkenjük a krém felével, ráhalmozzuk a meggyes zselé felét, rátesszük a középső lapot, krém és meggy második fele, majd a felső lap következik. Legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
5. A maradék tejszínt 1 tk cukorral felverjük (én többet tettem bele, mert kevésnek gondoltam), és a tortát ezzel vonjuk be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése