A húspogácsát így szoktam készíteni:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 nagy fej hagyma
- 1 tojás
- 2-3 ek ketchup
- 2 ek mustár
- só, sok-sok bors
- zsemlemorzsa
A
hagymát apróra vágtam, összedolgoztam a husival, amit fűszereztem sóval,
borssal. Beleütöttem az 1 tojást, hozzáadtam a ketchupot és a mustárt. Jól összedolgoztam, és annyi zsemlemorzsát
adta, hozzá, hogy formázható legyen.
Sütés előtt jó, ha áll egy órácskát.
Ekkora adagból kb. 8-10 pogácsa lesz.
A hamburgerhez az uborkát és a hagymát ecetes-cukros lében áztatom, az összeállítás pedig ízlés dolga.
*Ahogy mi szeretjük:
- pirított hambugerzsemle alsó felére mustár, ecetes hagyma és uborka
- jégsaláta
- húspogácsa
- sajt
- szeletelt paradicsom
- még ecetes hagyma
- majonéz/mustár/ketchup
- pirított zsemle teteje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése