Recept:
- 10 dkg puha vaj
- 12,5 dkg mogyoróvaj
- 18 dkg cukor
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 15 dkg liszt
- 1/2 tk szódabikarbóna
1. A
sütőt előmelegítjük 190 fokra.
2. A vajat és a mogyoróvajat robotgéppel
simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojást, majd habosra
keverjük. Végezetül beledolgozzuk a szódabikarbónával elkevert lisztet
is.
3. Diónyi golyókat formálunk a tésztából, és sütőpapírral bélelt
sütőlapra tesszük őket, kerekre lapítva. A tetejét tetszőlegesen
berovátkázzuk, és az előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük a korongokat.
Vigyázzunk, hogy az alja ne égjen meg, csak enyhén barnul a teteje sülés
közben, úgyhogy becsapós a dolog.
*Amikor kivesszük a sütőből, még
viszonylag lágy az állaga, de hűlés közben megszilárdul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése