2012. augusztus 29., szerda

Grúz szilvás-fokhagymás csirkemell



Hozzávalók 2 személyre:
  • 1 nagyobb csirkemell
  • 2-3 ek vaj
  • só, bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl tejföl
  • 25 dkg szilva
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek cukor
  • 1-2 csipet őrölt szegfűszeg
  • kisujjnyi fahéj
  • 1/2 dl félszáraz vörösbor
  • 1/2 ek keményítő
  • 30 dkg burgonya
  • 1 csokor petrezselyem

1. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal. A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk. A tejfölbe belereszelünk/nyomunk egy gerezd fokhagymát, jól elkeverjük, majd bekenjük vele a csirkemellek mindkét oldalát, belefektetjük őket a tűzálló tálba és 30 percre hűtőbe tesszük.
A tálat ezután hideg sütőbe toljuk, 200 fokon 15 percig, majd 180 fokon 30-35 percig sütjük.

2. Mártás: a szilvát kimagozzuk, hozzákeverünk 2 ek vizet, a citromlevet, a cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat és a bort, majd 5 percig közepes lángon forraljuk. Pici borssal ízesítjük és belereszelünk/nyomunk 2 gerezd fokhagymát. A keményítőt kikeverjük 1/2 dl vízzel, majd a szilvához öntjük és összeforraljuk.

3. Petrezselymes krumplit készítünk hozzá (sok-sok vajon megfuttatjuk az apróra vágott petrezselymet és átkeverjük vele a főtt krumplikockákat).

4. A kész husit a petrezselymes krumplival és a mártással tálaljuk.

(A recept a Nők lapjában jelent meg valamikor nagyon régen.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése