Hozzávalók 2 személyre:
- 1 nagyobb csirkemell
- 2-3 ek vaj
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 dl tejföl
- 25 dkg szilva
- 1 ek citromlé
- 1 ek cukor
- 1-2 csipet őrölt szegfűszeg
- kisujjnyi fahéj
- 1/2 dl félszáraz vörösbor
- 1/2 ek keményítő
- 30 dkg burgonya
- 1 csokor petrezselyem
1.
Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal. A csirkemellfiléket sózzuk,
borsozzuk. A tejfölbe belereszelünk/nyomunk egy gerezd fokhagymát, jól
elkeverjük, majd bekenjük vele a csirkemellek mindkét oldalát,
belefektetjük őket a tűzálló tálba és 30 percre hűtőbe tesszük.
A tálat ezután hideg sütőbe toljuk, 200 fokon 15 percig, majd 180 fokon 30-35 percig sütjük.
A tálat ezután hideg sütőbe toljuk, 200 fokon 15 percig, majd 180 fokon 30-35 percig sütjük.
2.
Mártás: a szilvát kimagozzuk, hozzákeverünk 2 ek vizet, a citromlevet, a
cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat és a bort, majd 5 percig közepes
lángon forraljuk. Pici borssal ízesítjük és belereszelünk/nyomunk 2
gerezd fokhagymát. A keményítőt kikeverjük 1/2 dl vízzel, majd a
szilvához öntjük és összeforraljuk.
3. Petrezselymes
krumplit készítünk hozzá (sok-sok vajon megfuttatjuk az apróra vágott
petrezselymet és átkeverjük vele a főtt krumplikockákat).
4. A kész husit a petrezselymes krumplival és a mártással tálaljuk.
(A recept a Nők lapjában jelent meg valamikor nagyon régen.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése