Recept:
- 15 dkg étcsokoládé
- 22 dkg puha vaj
- 22 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 4 tojás elhabarva
- 7 dkg pisztácia, apróra vágva
- 10 dkg fehér csokoládé, durvára vágva
- 2 tk sütőpor
- porcukor a szóráshoz
1. Sütőpapírral
kibélelünk egy 24 x 24 cm-es sütőformát (ha nincs pont ilyen, akkor
vmilyen kisebb tepsit).
2. Az étcsokit és a vajat vízfürdőben felolvasztjuk
és hagyjuk kihűlni. A lisztet és a sütőport tálba szitáljuk, és
hozzávegyítjük a cukrot. A tojást elkeverjük a megolvadt csokival,
beleöntjük a lisztes keverékbe, és az egészet alaposan összedolgozzuk. A
pisztáciát és a fehér csokit is belekeverjük, végül az egész keveréket beleöntjük az
előkészített sütőformába.
3. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben
30-35 percig sütjük. 20 percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra
tesszük, megszórjuk porcukorral és felvágjuk.
*A brownie állaga hűlés
közben még tovább szilárdul, amikor kivesszük a sütőből, még nincs
egészen készen.
(Emma Patmore Sütemények című könyvéből.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése