Hozzávalók:
- 125 g étcsoki
- 155 g vaj
- 3 tojás
- 75 g cukor
- 80 g finomliszt
- késhegynyi sütőpor
- 65 g őrölt mandula
- 80 ml likőr (Frangelico, Amaretto, Grand Marnier)
1. Kezdjük
azzal, hogy a fent említett likőrök nem ültek a polcomon, ámde
Cointreau pont igen, úgyhogy az került bele és még némi mandulaszirup.
2. A
sütőt 160 fokra előmelegítjük. A vajat és a csokit gőz fölött
összeolvasztjuk. A tojást, a cukrot, a lisztet, a sütőport, a mandulát a
likőrt és a csokis vajat egy tálban összekeverjük.
3. Sütőpapírral
kibélelt 20 cm-es tortaformába öntjük a tésztát és kb. 30 percig sütjük.
Már melegen vágható és tálalható, a tetején jól mutat a porcukor.
*Ihatunk mellé egy nagy pohár hideg tejet, szerintem azzal volt tökéletes.
(A Donna Hay-féle Ízvarázs című egyébként használhatatlan könyvből, ez a torta szerencsére nagyon finom.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése