2012. augusztus 29., szerda

Likőrös csokoládétorta



Hozzávalók:
  • 125 g étcsoki
  • 155 g vaj
  • 3 tojás
  • 75 g cukor
  • 80 g finomliszt
  • késhegynyi sütőpor
  • 65 g őrölt mandula
  • 80 ml likőr (Frangelico, Amaretto, Grand Marnier)

1. Kezdjük azzal, hogy a fent említett likőrök nem ültek a polcomon, ámde Cointreau pont igen, úgyhogy az került bele és még némi mandulaszirup.

2. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A vajat és a csokit gőz fölött összeolvasztjuk. A tojást, a cukrot, a lisztet, a sütőport, a mandulát a likőrt és a csokis vajat egy tálban összekeverjük. 

3. Sütőpapírral kibélelt 20 cm-es tortaformába öntjük a tésztát és kb. 30 percig sütjük. Már melegen vágható és tálalható, a tetején jól mutat a porcukor.

*Ihatunk mellé egy nagy pohár hideg tejet, szerintem azzal volt tökéletes.

(A Donna Hay-féle Ízvarázs című egyébként használhatatlan könyvből, ez a torta szerencsére nagyon finom.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése