Recept:
- 30 dkg fehér és/vagy piros szőlő
- 2 kis fej lilahagyma
- 20 dkg szeletelt, pácolt sonka (vagy gépsonka, pl. Regnum sonka)
- 1/2 fej jégsaláta
- petrezselyem, só, rózsabors
- 4 ek majonéz
- 2 dl natúr joghurt
- 1-2 csipet cukor
- 1-2 ek citromlé
A
szőlőket kettévágjuk és kimagozzuk. A hagymákat 4 felé vágjuk és
vékonyan felszeleteljük, majd a szőlőhöz adjuk. A sonkát 2 cm széles
csíkokra vágjuk, a jégsalátát szintén felcsíkozzuk és a többi
hozzávalóhoz adjuk.
A majonézből, a joghurtból pici sóval, borssal,
cukorral, citromlével és végül az apróra vágott petrezselyemmel öntetet
készítünk, majd a salátára önjük. Átforgatjuk kicsit és hűtőben
összeérleljük az ízeket. Ha nincs erre idő, frissen is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése