Recept kb. 30 darabhoz:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 1 vaníliás cukor
- 1 kk sütőpor
- 2 tojás
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 csipet só
1. A
csokit apró kockákra vágjuk. A vajat habosra keverjük a cukrokkal és
egyenként hozzáadjuk a tojásokat is.
2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a
csipet sóval és az apróra vágott csokival, majd összedolgozzuk a vajas
keverékkel. Ha ragad, tehetünk bele még egy kicsi lisztet. A tésztának
lágynak kell lennie, de formázhatónak.
3. Nagyobb dió nagyságú gömböket
formálunk belőle, két tenyér között kilapítjuk őket, és sütőpapírral bélelt
tepsin 180 fokon 12-15 percig sütjük.
* A sütőből kivéve még lágynak kell lennie a tésztának, hidegen szépen megkeményedik, de omlós marad.
Lehet rakni a tésztába kakaóport is, úgy is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése