Görögdinnyés granita
- 60 dkg görögdinnye
- 1,5 dl víz
- 5 dkg cukor
- 1 citrom
A
vizet összemelegítjük a cukorral, ami a dinnye édességétől függően
lehet több vagy kevesebb. Belefacsarjuk a citrom levét, és egy kicsit
kihűtjük. A dinnyét kimagozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd
hozzáöntjük a cukros-citromos levet, és végül leturmixoljuk.
Edénybe töltve
fagyasztóba tesszük, és amint elkezd dermedni, óránként átkeverjük
villával, hogy kásás legyen.
Étcsokoládéba mártott banán kókusszal és mandulával
Jó
minőségű étcsokoládét gőz felett felolvasztunk egy kevéske olajjal (1
ek/tábla). A szeletekre vágott banánt beleforgatjuk az olvadt csokiba és
alufóliával bélelt tálcára szedjük. A tetejét megszórjuk kókusszal vagy szeletelt mandulával. Fagyasztóba tesszük 15-20 percre, ezután hűtőben tárolható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése