Recept:
- 50 dkg sertésbélszín (comb is jó)
- 3 dl paradicsomlé
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 1 tk cukor
- só, bors
- 1 tk oregánó
1. A
bélszínt szeletekre vágjuk és enyhén megborsozzuk. A hagymát finomra
vágjuk, a fokhagymákat megtisztítjuk.
2. Olívaolajon megkapatjuk a
bélszínérmék mindkét oldalát, majd kiszedjük egy tányérra.
3. A maradék
olajon (ha kevéske maradt, kipótoljuk) megpirítjuk a hagymát,
belereszeljük a fokhagymát, majd ezt felöntjük annyi paradicsomlével
(lehetőleg házival vagy ha az nincs, akkor inkább konzerv darabolt
paradicsomot használjunk), hogy a hagymát ellepje. Fűszerezzük sóval,
borssal, oregánóval, babérlevéllel és cukorral.
4. Visszatesszük bele a
husikat, és 35-40 perc alatt közepes lángon puhára pároljuk őket. Ha elpárolog
a leve, paradicsomlével és vízzel pótoljuk.
5. Tésztával (pl. penne), sütőben vagy olajban sült krumplival tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése