2012. augusztus 29., szerda

Fenyőmagos túrótorta



Recept:
  • 15 dkg liszt
  • 2 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 1 ek víz
  • 35 dkg túró
  • 4 ek tejszín
  • 3 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 5 dkg fenyőmag

1 A tésztához a lisztet és a cukrot tálba tesszük. A vajat kézzel belemorzsoljuk a keverékbe. Hozzáadjuk a vizet, és az egészet lágy tésztává dolgozzuk össze. A tésztát fóliába csomagolva 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. 

2. Ezután belisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk, majd 24 cm átmérőjű piteformába nyomkodjuk. Villával megszúrkáljuk, és 30 percre ismét hideg helyre tesszük. (Én türelmetlen egy ember vagyok, úgyhogy kihagytam ezt a mozzanatot.)

3. A tésztát alufóliával beborítjuk és sütőbabbal (*bármilyen száraz hüvelyes megfelelő erre) megtöltjük. 190 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Eltávolítjuk a fóliát és a babot, majd 15 percig tovább sütjük.

4. Mindeközben a töltelékhez összekeverjük a túrót, a tejszínt, a tojásokat, a cukrot, a narancshéjat és a fenyőmag felét. A keveréket elosztjuk a tésztalapon és megszórjuk a maradék fenyőmaggal. 

5. 170 fokon 30 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, csak tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése