2012. augusztus 29., szerda

Egyszerű paradicsomos tészta



Recept 2 gyomorra:
  • 30 dkg penne/fusilli/mini maccheroni
  • 7 dl paradicsomlé
  • frissen őrölt bors
  • oregánó
  • szerecsendió
  • bazsalikom
  • 2 tk cukor, ha bolti a paradicsomlé
  • sajt a tetejére
1. A paradicsomlevet feltesszük főni, enyhén sózzuk, borsozzuk, pici szerecsendiót reszelünk bele és igen sok oregánót szórunk rá (kb. 3 tk). 

2. Ha felforrt, beletesszük a tésztát, a paradicsomlétől függően cukrozzuk, a házit persze egyáltalán nem kell. Közepes lángon, gyakran kevergetve puhára főzzük benne a tésztát. 
*A paradicsomlé jól besűrűsödik a végére, de ha ez túl hamar történne meg, pótoljuk paradicsomlével vagy vízzel. 

3. Tányérra szedjük, a tetejét megszórjuk bazsalikommal, és jó sok sajtot reszelünk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése