Recept 2 személyre:
- 60 dkg csirkemell
- 1 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg gomba
- 25 dkg ecetes uborka
- 10 dkg füstölt szalonna (bacon)
- 2 ek liszt
- 1 babérlevél, só, bors
- 2 csipet kakukkfű
- 2 ek paradicsompüré
- 1 dl száraz fehérbor
- 10-15 szem kapribogyó
- 2 dl tejszín
- 1 ek mustár
- 1-2 kk citromlé
1. A
húst felcsíkozzuk, a hagymát finomra vágjuk, a gombát megtisztítjuk és
vékony szeletekre vágjuk (vagy lecsurgatjuk a konzervet, én utóbbi). Az
uborkát felkockázzuk.
2. A szintén felkockázott szalonnát a hagymával
együtt megpirítjuk. A húst megszórjuk liszttel és a hagymás szalonnán
ezt is megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, az áttört fokhagymát, a babérlevelet, a
kakukkfüvet, a paradicsompürét, a bort, az uborkát és a kapribogyót
(amit szintén felaprítottunk).
3. 5-8 percig pároljuk, majd a végén
felöntjük a tejszínnel, ízesítjük mustárral, sóval, borssal és
citromlével.
4. Bármilyen tésztával vagy krumplipürével tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése