Recept:
- 1 nagy csirkemell
- 6-7 szem közepes méretű burgonya
- 2 ek méz
- 4 ek ketchup
- 2 ek mustár
- 1 tk Worchestershire szósz
- olívaolaj, vaj
- görög (gyros) fűszerkeverék
1. A
csirkemellet kisebb, vékonyabb szeletkékre vágjuk. Elkeverjük a mézet, a
ketchupot, a mustárt és a Worchestershire szószt egy kis olívaolajjal. A
csirkemelleket ebben a pácban érleljük 1-2-sok órán keresztül.
2. A
burgonyát meghámozzuk, és tetszés szerinti formára vágva enyhén sós
vízben félpuhára főzzük. Átszedjük egy kisebb tepsibe, meglocsoljuk
olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és beszórjuk a görög fűszerkeverékkel
is. 220 fokon pirosra sütjük.
3. A csirkemellekről letörölgetjük a pác
nagy részét, csak egy pici maradjon rajta, hogy meg ne égjen a méz miatt. Sózzuk, borsozzuk és közepes
lángon vaj és olívaolaj keverékén megsütjük.
4. A krumplival tálaljuk. *Én
még el tudok képzelni hozzá pl. ecetes salátát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése