Recept:
- 4 tojás
- 13 dkg kristálycukor
- 8 dkg olvasztott vaj
- 12 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom leve és héja
1. A
tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből egy kis sóval kemény habot
verünk.
2. Egy másik tálban a tojássárgáját a cukorral robotgéppel
fehéredésig keverjük. Utána fokozatosan hozzáadjuk a citrom héját és levét, az olvasztott vajat, a sütőporos lisztet. Végül óvatosan
beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is.
3. A tésztát kivajazott,
lisztezett sütőformába töltjük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20
percig sütjük.
4. Miután elkészült, porcukorral megszórjuk, de porcukorból és citromléből kevert mázat csurgathatunk rá.
(Az Étel, ital, kicsi Vú blogról származik.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése