A növényszervezettan gyakorlatok és nagymamám jótanácsai alapján
belekezdtem egy szép darab avokádó érlelésébe. A zöldebb paradicsomok
estében egyértelműen működik a módszer (az érő gyümölcsökből, pl. a
szottyadó banánokból egy légnemű növényi hormon - etilén - szabadul fel, ez
segíti a zöldebbek utóérését), ámde a nyomorék avokádó talán a vastag
viaszos héjnak (meg a rá került tartósítónak) köszönhetően egy héten keresztül aszalódhatott volna még a
banánjával, sajnos három nap után még kőkemény volt.
Na persze miért veszek éretlen avokádót, ugye. Sajtkukac
blogjáról variáltam át a salátát, szerencsére az avokádó nélkül is
nagyon finom. (Eredetileg belevagdostam, de annyira szörnyű a nyers
avokádó, hogy a fotózás után kipiszkáltam belőle őket.)
A saláta:
- 1 érett avokádó
- 1 doboz kukorica
- 1 doboz vörösbab
- 4-5 szál újhagyma
- 1 csomag mini mozzarella
- 7-8 szem koktélparadicsom
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk Tabasco
- 1 lime reszelt héja és leve
- 1 ek balzsamecet
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk cukor
A
kukoricát és a babot jól lecsöpögtettem, majd hozzákevertem a falatnyi
darabokra vágott avokádót, mozzarellát, paradicsomot és újhagymát.
Az öntet hozzávalóit alaposan elkevertem és a salátához öntöttem. 10 perc hűtés után máris lehet enni.
Az öntet hozzávalóit alaposan elkevertem és a salátához öntöttem. 10 perc hűtés után máris lehet enni.
A csirkenyársak:
- 1 nagyobb darab csirkemell
- 2 dl joghurt
- cayenne bors (vagy őrölt chili)
- 2 ek méz
- 2 ek olívaolaj
- só
Előző
este hosszúkás csíkokat vágtam a csirkemellből és zárt dobozban
pácoltam másnapig 2 teáskanál natúr joghurtban.
Másnap letörölgettem a pác nagy részét a csirkemellekről, megsóztam, majd vízbe áztatott bambusznyársra húzogattam (most épp hullámvonalban) és egy alufóliával bélelt tepsibe rendezgettem őket. A mézet összekevertem még 1-2 teáskanál cayenne borssal és az olívaolajjal, ezzel a mázzal kenegettem meg a csirkenyársakat.
200 fokos sütőben időnként megforgatva 20-25 perc alatt elkészült.
Másnap letörölgettem a pác nagy részét a csirkemellekről, megsóztam, majd vízbe áztatott bambusznyársra húzogattam (most épp hullámvonalban) és egy alufóliával bélelt tepsibe rendezgettem őket. A mézet összekevertem még 1-2 teáskanál cayenne borssal és az olívaolajjal, ezzel a mázzal kenegettem meg a csirkenyársakat.
200 fokos sütőben időnként megforgatva 20-25 perc alatt elkészült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése