2012. augusztus 29., szerda

Mandula



Ez a személyes nagy kedvencem, anyukám csinálta gyakran gyerekkoromban, karácsonyra való süti. Első nap mohón még nem az igazi, másnap viszont átpuhul a krémtől és az egész fojtogatóan finom lesz.
Rettenetes rokonsághoz való, az asztal közepén egy tál mandulával minden túlélhető..
*Ilyen formát piacokon lehet beszerezni, de létezik egy madeleine nevű forma is, szerintem azzal is el lehet ezt készíteni.

35-40 darabhoz:

Tészta:
  • 30 dkg rétesliszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek kakaó
  • 1 csipet só
Krém:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 1 ek rum
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1-2 ek mandulaaroma
1. A tészta hozzávalóiból puha masszát gyúrunk. Kis golyókat formálunk belőle, amiket a formába nyomkodunk és a közepükben mélyedést alakítunk ki a krémnek. 180 fokon 10-15 perc alatt közepesen barnára sütjük őket. 

2. Közben 3,5 dl tejjel és kevés cukorral elkészítjük a pudingot, és gyakran kevergetve kihűtjük. A cukrot kikeverjük a vajjal, a rummal és az aromával, majd kis adagokban beledolgozzuk a pudingot. 

3. Egy-egy tésztát megtöltünk krémmel és összenyomkodjuk őket. 

4. Dobozba sorakoztatjuk őket, és egy kicsit állni hagyjuk, hogy megpuhuljon a tészta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése