Ez a személyes nagy kedvencem, anyukám csinálta gyakran
gyerekkoromban, karácsonyra való süti. Első nap mohón még nem az igazi,
másnap viszont átpuhul a krémtől és az egész fojtogatóan finom lesz.
Rettenetes rokonsághoz való, az asztal közepén egy tál mandulával minden túlélhető..
Rettenetes rokonsághoz való, az asztal közepén egy tál mandulával minden túlélhető..
*Ilyen formát piacokon lehet beszerezni, de létezik egy madeleine nevű forma is, szerintem azzal is el lehet ezt készíteni.
35-40 darabhoz:
Tészta:
- 30 dkg rétesliszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek kakaó
- 1 csipet só
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3,5 dl tej
- 1 ek rum
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1-2 ek mandulaaroma
1. A
tészta hozzávalóiból puha masszát gyúrunk. Kis golyókat formálunk
belőle, amiket a formába nyomkodunk és a közepükben mélyedést alakítunk
ki a krémnek. 180 fokon 10-15 perc alatt közepesen barnára sütjük őket.
2. Közben 3,5 dl tejjel és kevés cukorral elkészítjük a pudingot, és gyakran
kevergetve kihűtjük. A cukrot kikeverjük a vajjal, a rummal és az
aromával, majd kis adagokban beledolgozzuk a pudingot.
3. Egy-egy tésztát
megtöltünk krémmel és összenyomkodjuk őket.
4. Dobozba sorakoztatjuk őket,
és egy kicsit állni hagyjuk, hogy megpuhuljon a tészta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése