Recept:
- 3 közepes méretű alma
- 6 tojás
- 10 dkg sajt
- 1 doboz kukorica
- 1-2 csokor újhagyma (ízlésfüggő)
- só, bors
- 1 dl tejföl
- 1 dl majonéz
- citrom
1. A
tojásokat forrástól számítva 7 percig főzzük picit sós vízben, majd
hideg vízzel lehűtjük.
2. Az almákat meghámozzuk és nagylyukú reszelőn egy
nagyobb tálba reszeljük. Meglocsoljuk kevés citromlével, hogy ne
barnuljon meg. A sajtot ugyanezen a reszelőn ráreszeljük, majd a
lecsepegtetett kukoricát is hozzáönjük. Az újhagymát karikákra vágjuk és
ezt is beletesszük.
3. A meghámozott tojásokból ötöt kettészedünk
sárgájára és fehérjére, a fehérjét belekockázzuk a tálba (lehetőleg
vágjuk egészen apróra), a többit félrerakjuk. Összekeverjük a tál
tartalmát, majd külön tálkában kikeverjük a tejfölt a majonézzel és pici
sóval, borssal. Átforgatjuk vele a salátát, majd üvegedénybe szedjük
(aminek az alját kibélelhetjük szeletekre vágott retekkel is) ,
elsimítjuk a tetejét, rámorzsoljuk a sárgáját, és a megmaradt egy tojást
karikára szeletelve elrendezzük a tetején.
4. Kb. 1 óra hűtés után lehet
habzsolni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése