2012. augusztus 29., szerda

Ananászos csirkeragu chilivel



Recept:
  • 1 csirkemell
  • 1/2 doboz konzerv ananász
  • curry
  • kurkuma
  • őrölt chili
  • só, bors
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 tk liszt
  • rizs
1. Az ananászt kis kockákra vágjuk (*én apróbbra vágom, mint a csirkemellet), egy tálba tesszük, és löttyintünk rá egy kis levet a konzervből, ez lesz a ragu szaftja. 

2. A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, kevés chilit teszünk rá (kb. 2 kk), a színe miatt kevés kurkumát (kb. 1 kk) és jó sok curryt (kb. 2 tk). 

3. Felforrósított olívaolajban megpirítjuk a csirkemellet, majd rádobjuk az ananászkockákat és pár percig forraljuk. Megszórjuk liszttel, felöntjük a tejszínnel és jól kiforraljuk. 

4. Rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése