2012. augusztus 29., szerda

Étcsokoládés-kávés szelet

 
 

Recept:
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 tk sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 0,75 dl olaj
  • 0,5 dl kávé
1. Az étcsokit kis kockákra vágjuk. *Nekem ez a módszer vált be leginkább: az egész táblát egy vágódeszkára teszem, először hosszában csíkozom fel egy jó éles késsel, aztán elforgatom a deszkát, és keresztben is összevagdosom a hosszú csíkokat. Így jó gyorsan elkészül. 

2. Tálba méregetjük a hozzávalókat, egyiket a másik után, nincs sorrend. Ha minden benne van, akkor gyorsan összekeverjük (hamar elegyednek az alapanyagok). 

3. Kivajazott formába simítjuk (*én őzgerincbe szoktam), és 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése