2012. augusztus 29., szerda

Csokoládémousse torta



A recept a Nők Lapja Konyhából származik, minimális változtatással, mert nem szoktam teljes kiőrlésű lisztet használni, illetve barna cukrot sem vettem egy ideje. Tudom, nem vagyok kellőképpen korszerű. :)
Igazából semmi különleges nincs benne, de nagyon szerettem, egyszerű, hideg, puha és illékony.


Tészta:
  • 3 tojás
  • 2 ek cukor
  • 4 ek simaliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
Krém:
  • 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 3 ek cukor
  • szeletelt mandula a tetejére

1. Egy kisebb átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a sütőt pedig előmelegítjük 170 fokra.

2. A tészta hozzávalóiből piskótát készítünk: a sárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjéből kemény habot verünk, a lisztet a sütőporral elegyítjük, majd cukros sárgája, liszt és felvert fehérje sorrendben összekeverjük a tésztát.

3. 20-25 perc alatt megsül a piskóta, ezután hagyjuk langyosra hűlni a formában.

4. A krémhez a csokoládét a tejszínnel és a tojássárgájával elkeverjük, majd forró vízgőz felett besűrítjük. Ehhez nagyjából 3-4 perc elég.

5. A fehérjét félkemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és azzal keverjük tovább. Ha már kemény, óvatosan hozzáadjuk a kihűlt csokoládés krémet.

6. A piskótáról lehúzzuk a sütőtpapírt, visszatesszük a tortaformába, majd ráöntjük a krémet. A tetejét szeletelt mandulával szórjuk meg.

7. 2-3 órán keresztül hűtőben dermesztjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése