A recept a Nők Lapja Konyhából származik, minimális
változtatással, mert nem szoktam teljes kiőrlésű lisztet használni,
illetve barna cukrot sem vettem egy ideje. Tudom, nem vagyok kellőképpen korszerű. :)
Igazából semmi különleges nincs benne, de nagyon szerettem, egyszerű, hideg, puha és illékony.
Igazából semmi különleges nincs benne, de nagyon szerettem, egyszerű, hideg, puha és illékony.
Tészta:
- 3 tojás
- 2 ek cukor
- 4 ek simaliszt
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 3 tojás
- 3 ek cukor
- szeletelt mandula a tetejére
1. Egy kisebb átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a sütőt pedig előmelegítjük 170 fokra.
2.
A tészta hozzávalóiből piskótát készítünk: a sárgáját kikeverjük a
cukorral, a fehérjéből kemény habot verünk, a lisztet a sütőporral
elegyítjük, majd cukros sárgája, liszt és felvert fehérje sorrendben
összekeverjük a tésztát.
3. 20-25 perc alatt megsül a piskóta, ezután hagyjuk langyosra hűlni a formában.
4.
A krémhez a csokoládét a tejszínnel és a tojássárgájával elkeverjük,
majd forró vízgőz felett besűrítjük. Ehhez nagyjából 3-4 perc elég.
5.
A fehérjét félkemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és azzal
keverjük tovább. Ha már kemény, óvatosan hozzáadjuk a kihűlt csokoládés
krémet.
6. A piskótáról lehúzzuk a sütőtpapírt, visszatesszük a
tortaformába, majd ráöntjük a krémet. A tetejét szeletelt mandulával
szórjuk meg.
7. 2-3 órán keresztül hűtőben dermesztjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése