2012. augusztus 29., szerda

Méteres



Recept:
  • 4 db tojás
  • 26 dkg porcukor
  • 26 dkg liszt
  • 3/4 csomag sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl meleg víz + 1 ek
  • 2 ek kakaó
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 ek rum
  • 2 tábla étcsokoládé
  • 5 ek olaj

1. A fehérjékből kemény habot verünk. A 4 sárgáját kikeverjük a porcukorral, apránként belekeverjük a vizet, az olajat és a sütőporos lisztet, végül óvatosan a habot. A tészta felét kivajazott, kilisztezett (szerintem rétesliszt, de lehet sima is) őzgerincformába öntjük, a másik felébe belekeverünk 2 ek kakaóport és 1 ek vizet, majd beleöntjük egy másik kivajazott, kilisztezett őzgerincbe. 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsül (tűpróba). Hagyjuk kihűlni. 

2. Közben 3,5 dl tejjel megfőzzük a pudingot és gyakran kevergetve kihűtjük. Ha minden megfelelő hőfokú (langyos-hideg), kikeverjük a margarint a 20 dkg porcukorral és 4 ek rummal, majd szinte kanalanként beledolgozzuk a pudingot is (kézi mixerrel). 

3. A megsült tésztákat a bordák mentén felvágjuk (2 centis szeletekre) és a krémmel összeragasztjuk: egy csokis, egy fehér. 2 rúd lesz belőle. 

4. Végül gőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét 5 ek olajjal, és oldalt-felül bevonjuk a rudakat. Hűtőben jól kihűtjük. Ferdén szeletelve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése