Recept:
- 4 db tojás
- 26 dkg porcukor
- 26 dkg liszt
- 3/4 csomag sütőpor
- 1 dl olaj
- 1 dl meleg víz + 1 ek
- 2 ek kakaó
- 1 csomag puncs ízű pudingpor
- 3,5 dl tej
- 15 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 ek rum
- 2 tábla étcsokoládé
- 5 ek olaj
1. A
fehérjékből kemény habot verünk. A 4 sárgáját kikeverjük a porcukorral,
apránként belekeverjük a vizet, az olajat és a sütőporos lisztet, végül
óvatosan a habot. A tészta felét kivajazott, kilisztezett (szerintem
rétesliszt, de lehet sima is) őzgerincformába öntjük, a másik felébe
belekeverünk 2 ek kakaóport és 1 ek vizet, majd beleöntjük egy másik
kivajazott, kilisztezett őzgerincbe. 180 fokon kb. 25-30 perc alatt
megsül (tűpróba). Hagyjuk kihűlni.
2. Közben 3,5 dl tejjel megfőzzük a
pudingot és gyakran kevergetve kihűtjük. Ha minden megfelelő hőfokú (langyos-hideg),
kikeverjük a margarint a 20 dkg porcukorral és 4 ek rummal, majd szinte
kanalanként beledolgozzuk a pudingot is (kézi mixerrel).
3. A megsült
tésztákat a bordák mentén felvágjuk (2 centis szeletekre) és a krémmel
összeragasztjuk: egy csokis, egy fehér. 2 rúd lesz belőle.
4. Végül gőz fölött
megolvasztjuk az étcsokoládét 5 ek olajjal, és oldalt-felül bevonjuk a rudakat. Hűtőben
jól kihűtjük. Ferdén szeletelve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése