2012. szeptember 16., vasárnap

Habkönnyű tejszínes túrótorta




Recept:
  • 12,5 dkg liszt
  •  1 teáskanál sütőpor
  •  25 dkg cukor
  •  1 tasak vaníliás cukor
  •  12,5 dkg margarin
  •  2 tojás
  •  25 dkg túró
  •  2 dl natúr joghurt
  •  1 citrom reszelt héja és leve
  •  1 tasak zselatin (10 g)
  •  5 dl tejszín
1. Kibéleljük sütőpapírral egy 24-26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
* Érdemes a sütőpapír alá kenni egy kis olajat, így könnyebb lesz rákenni a tésztát, mert nem csúszkál.

2. A lisztet, a sütőport, 12,5 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, a margarint és a tojásokat (kézi robotgéppel) simára keverjük. A formába simítjuk, és a sütőben kb. 30 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, lecsatoljuk a forma oldalát, és vízszintesen kettévágjuk a tortalapot.

3. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint vízbe áztatjuk. A túrót habosra keverjük a joghurttal, a citrom levével és héjával. A zselatinhoz öntünk 1 dl vizet, felforraljuk, elkeverjük kevés túrókrémmel, majd az egész túrókrémbe dolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük a maradék cukorral és a túrókrémbe forgatjuk.

4. Az alsó tortalapot visszatesszük a formába, körézárjuk a kapcsot. Rákenjük a krémet, elsimítjuk, majd 1-2 órára hűtőbe rakjuk. A tortalap felső részét 12 részre vágjuk, rátesszük a dermedő krémre, majd hűtjük még legalább 2 órán keresztül. Ha jól kihűlt, megszórjuk a tetejét porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése