Mostanság aktuális a cukkini-túladagolás, ennek remek módja a következő recept. A cukkini akkor lesz igazán zseniális ízű, ha jó alaposan megpirítjuk (vagy a nagymamánk kirántja), ilyenkor egy sűrű joghurttal maradandó emlékű köretet alkot. Mindenféle nyársért rajongunk, itt most mustár boldogítja a bacont és fordítva.
4 embernyi:
- 60 dkg csirkemell nagyobb kockákra vágva
- mustár
- szeletelt bacon
- só
- 50 dkg cukkini
- friss kakukkfű/snidling/kapor/reszelt fokhagyma
- 4 dl sűrű joghurt (pl. a sparban kapható egy kék dobozos görög joghurt, talán a bakoma gyártja, az szuperjó ehhez)
- 1 cikk citrom
- olívaolaj
1. Ha bambusznyársat használunk, akkor sütés előtt áztassuk be 20 percre. A mustárt összekevertem kevés sóval, majd beleforgattam a csirkekockákat. Kicsit hagyhatjuk állni is, de nem feltétlenül szükséges. A baconből kb. 10 cm-es darabokat vágtam (praktikusan egy szeletet ketté), és egyesével betekertem a mustáros csirkedarabokat. Érdemes úgy végezni ezt a műveletet, hogy minden betekert darabot rögtön felhúzunk a nyársra, ez rögzíti a bacont a húson. Így elvileg 4 nyársat kapunk.
2. 200 fokra előmelegített sütőben néhányszor megforgatva pirosra sütöttem. (Alacsony peremű tepsi + sütőpapír/alufólia, alá kevés olaj.) Lehet serpenyőben lassacskán vagy grillen boldogan.
3. A cukkinit felkarikáztam, sóztam, és mindig csak kevéske olívaolajat aláöntve minden karikát (sajnos) adagonként pirosra sütöttem. Mindkét oldalukat persze. Kiszedve kicsit hagytam hűlni, majd beleforgattam a sóval, kakukkfűvel, fokhagymával és nagyon kevés citromlével ízesített joghurttal.
A recept a Nők Lapja Konyhából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése