2 személyre:
- 40 dkg csirkemell
- 1 kk sült csirke fűszersó
- 20 dkg leveszöldség (répa, gyökér, zeller, karalábé)
- 1 közepes fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 2 ek cukor
- 1 kk paradicsompüré
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 1 babérlevél, só, bors
- 1 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 ek mustár
- 1 ek citromlé
1. A
csirkemellet csíkokra vágjuk és megszórjuk a fűszersóval. A zöldségeket
azonos méretű kockákra, a hagymát és a fokhagymát pedig finomra vágjuk.
2. 1 ek olajban pirosra sütjük a húscsíkokat és félretesszük. A másik ek
olajban karamellizáljuk a cukrot, hozzákeverjük a paradicsompürét, aztán
hozzáadjuk a hagymákat és a zöldségeket, végül felöntjük a borral.
Ízesítjük sóval, borssal és babérlevéllel. Időnként vízzel felöntve
puhára pároljuk.
3. Ha kész, akkor hozzákeverjük a húscsíkokat és
összemelegítjük vele. A tejfölt kikeverjük a liszttel és 0,5 dl vízzel,
majd a raguhoz öntjük és kiforraljuk. Mustárral és citrommal ízesítjük,
tésztával, zsemlegombóccal, burgonyapürével vagy rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése