Egy ötlet hétvégi ebédhez.
1. A répapüré:
- 3 szál sárgarépa
- 1 szem krumpli
- só, bors, őrölt koriander
- 3-4 dkg vaj
- 0,5 dl tejszín
A répát kisebb darabokra vágtam, sós vízben majdnem puhára főztem, majd hozzáadtam a felkockázott krumplit is. Amikor mindkét zöldség megpuhult, leszűrtem, de egy nagyon kevés levet hagytam rajta. Fűszereztem sóval, borssal és őrölt korianderrel, majd vajjal és tejszínnel pürésítettem.
2. Borsó:
- 20 dkg fagyasztott zöldborsó
- vaj
- só, bors
Kis lángon vajat melegítettem, rádobtam a zöldborsót, sóztam, borsoztam, majd felöntöttem egy kevéske vízzel. Lefedve 5 percig, majd fedő nélkül még 5 percig pároltam, illetve addig, amíg elforrt a leve.
3. Tarja hagymakarikákkal:
- 4 szelet csontozott sertéstarja
- mustár
- só, bors
- 2-3 vöröshagyma
- liszt
- olaj
A tarjaszeleteket egy estén keresztül pácoltam borssal és mustárral elkevert olajban. Sütés előtt egy órával kivettem a hűtőből, majd sózás után egy jó állapotú teflonos serpenyőben forró olajban a húsok mindkét oldalát pirosra sütöttem. Ugyanaz érvényes rá, mint az előző receptekben, a húst keveset mozgassuk sütés közben, így lesz szép pirult.
A hagymákat felkarikáztam, egy tálkában jól összeforgattam sós liszttel, majd nagylyukú szűrőn leráztam róluk a felesleges lisztet. Forró bő olajban több adagban barnulásig sütöttem.
örülök neki, köszönöm! :)
VálaszTörlés