Ezt a receptet megint két helyről ollóztam össze: a rablóhús ötlete lúdanyó receptjéből származik, a köretet hozzá pedig sajtkukac ihlette, csak egy kicsit változtattam mindkettőn.
Na ez az, ami tökéletesen nekem van kitalálva: fűszerezzünk húst kakaóval, aztán vagy fintor, vagy boldogság, itt utóbbi. Furcsa első ránézésre, de valahogy mégsem idegen ízvilág, bevallom, én ennél még kicsivel extrémebb élményre is számítottam. Ettől függetlenül különleges persze, de pont azon a határvonalon mozog, hogy egyszeri élmény legyen-e, vagy pedig bármikor örömmel felfalnám. Az a fajta étel, aminél eleinte gondolkodva forgatjuk a falatot a szánkban, de egy perc múlva úgy csúszik befelé, akár egy jó steak.
A sajtkrémes krumpli pedig olyan tökély, hogy magában is bármikor, bármennyit, még hidegen a hűtőből kilopva is isteni volt. :)
Na ez az, ami tökéletesen nekem van kitalálva: fűszerezzünk húst kakaóval, aztán vagy fintor, vagy boldogság, itt utóbbi. Furcsa első ránézésre, de valahogy mégsem idegen ízvilág, bevallom, én ennél még kicsivel extrémebb élményre is számítottam. Ettől függetlenül különleges persze, de pont azon a határvonalon mozog, hogy egyszeri élmény legyen-e, vagy pedig bármikor örömmel felfalnám. Az a fajta étel, aminél eleinte gondolkodva forgatjuk a falatot a szánkban, de egy perc múlva úgy csúszik befelé, akár egy jó steak.
A sajtkrémes krumpli pedig olyan tökély, hogy magában is bármikor, bármennyit, még hidegen a hűtőből kilopva is isteni volt. :)
Két személyre + esti nassolásra:
Hús:
- 1/2 kg csirkemellfilé nagyobb kockákra vágva
- 2 nagy fej hagyma
Pác:
- 1 tk keserű kakaópor
- 2 tk őrölt chili
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- 1/2 tk majoranna
- 2 babérlevél
- só, bors
- 6 ek olaj
Köret:
- 4 szem közepes burgonya
- 10 dkg tömlős natúr krémsajt
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- (az eredeti receptben újhagyma is van, akkor épp nem kaptam)
1.
A pác hozzávalóit összekeverem a só kivételével, majd beleforgatom a
húskockákat, és hűtőben legalább egy órán át pácolom, de egy éjszaka még
jobb.
2. A burgonyákat egészben forró sütőbe dugom és puhára
sütöm, csak így egyszerűen minden nélkül, majd kiveszem és állni hagyom
kicsit. 30-40 perc alatt készül el, egy késsel böködjük meg időnként, ha
könnyű beleszúrni a közepéig, akkor van kész.
3. A hagymákból
nagyobb darabokat próbálok összeügyeskedni, a húshoz hasonló méretben,
de csak egy-egy réteg legyen mind, lassan sül át. Vízbe áztatott
bambusznyársra húzogatom felváltva a pácból kivett, sózott húskockákat
és a hagymákat, amiket szintén lehet sózni kicsit.
4. 200 fokos
sütőbe tolom a nyársakat, amit egy alufóliával bélelt tepsire rendeztem.
Időnként átkenegetem a megmaradt páccal, forgatom is néhányszor, kb. 20
perc alatt készre sül.
5. Mindeközben a burgonyákat félbevágom, a
belsejüket kikaparom (0,5 cm-es perem maradjon), aminek a felét
összekeverem a sajtkrémmel, a fokhagymával, sóval és borssal, majd
visszatöltöm a burgonyafelekbe.
6. Ha kész a hús - vagy ha elég
nagy a sütő, akkor egyszerre is lehet őket sütni -, akkor beteszem 200
fokra a sajtos burgonyákat is és pirulásig sütöm őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése