A csokoládé chilizése jónéhány éve jelent meg nálunk, ami aztán egyesek nagy lelkesedésében a végletekig fajult: láttam már olyan táblás példányt, amin jókora szárított chilikarikák díszlettek, igen sűrűn elosztva.
De a pláne ebben a műfajban szerintem pont az, hogy megmaradjon a "mintha" élmény, egy kicsit bizsergesse a torkot, de a sütemény az sütemény, nem pedig lecsó. Ez a recept pont ilyen.
Nem túl nagy tepsinyi (kb. 20 x 30 cm):
- 20 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 15 dkg margarin
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 7 dkg kakaópor
- 2 kk őrölt chili
- 1 üveg meggybefőtt
- 1-2 ek meggylé
1. Az egész tojásokat kézi mixerrel simára kevertem a cukorral és a szobahőmérsékletű margarinnal.
2. A lisztet külön tálban összekevertem a sütőporral, a kakaóval és a chilivel.
3. Az előbbi két egyveleget összekevertem, majd a legvégén hozzáadtam a leszűrt magozott meggyet és egy kevés meggylevet is. Érdemes rászánni az erőt a meggyszemek egyenkénti átnyomogatására, akkor nem kell óvatoskodva enni a süteményt, bármilyen jó minőségű gyári magozásban lehet hiba.
4. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése