4 főre:
- 2 kis cukkini
- 4 nem óriási sárgarépa
- 2 fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csomag friss bazsalikom
- 2 doboz hámozott paradicsom
- olívaolaj
- só, bors, borsikafű, oregánó, zsálya
- 1 db kockacukor
- 1 csomag spagetti
- parmezán
- reszelt kemény sajt a tetejére
1. A lilahagymát vastagabb csíkokra, a cukkinikat
vékony félkarikákra, a répákat pedig vékony, ferde karikákra vágtam. A
fokhagymát reszelni is lehet, én csak vékonyan felkarikáztam.
2. Egy magas peremű teflonserpenyőben olívaolajon
addig pirítottam a lilahagymát, amíg össze nem esett és egy kicsit meg nem
barnult, ehhez a közepes láng a legjobb. A legvégén hozzátettem a fokhagymát
is, de ezzel már csak 1 percig pirítottam. A végén szűrőkanállal kiszedtem az
olajból a hagymákat, félretettem.
3. Nagy lángon, kis olajpótlással először a répát
kezdtem pirítani, majd 3-4 perc után hozzáadtam a cukkinit is. Állandó
kevergetés mellett barnára pirítottam a zöldségeket.
4. A konzerv paradicsomokat kézzel péppé zúztam,
majd a levükkel együtt ráöntöttem a piruló zöldségekre. Fűszereztem sóval,
borssal, borsikafűvel, oregánóval, zsályával és kb. 10 levélnyi bazsalikommal.
A paradicsom savassága miatt 1 kockacukrot is beletettem. Ha nagyon sűrű, egy
kis vízzel lehet lazítani rajta. 6-8 perc alatt összefőnek az ízek.
5. A spagettit jó sós vízben kifőztem, a sajtot
lereszeltem.
6. Tálalás: spagetti, zöldségragu, parmezán, frissen
tépkedett bazsalikomlevelek, reszelt sajt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése