Hús + pác:
- 60 dkg sertésszűz
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál ketchup
- 1 teáskanál méz
- 1 evőkanál Worchestershire-szósz
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olívaolaj
A fenti hozzávalókat a só kivételével összekevertem, és ebben a pácban pihentettem a szeletekre vágott húst egy éjszakán keresztül hűtőben. Sütés előtt egy órával kivettem a hűtőből, hogy ne legyen annyira hideg, majd a pác javát letörölgettem a szeletekről papírtörlővel (igazság szerint kézzel lehúzogattam). Grillserpenyőben nagy lángon megsütöttem, szeletenként 2-2 percig, gyorsan átsül. A végén sóztam.
A dipek:
- bolti/török, szír, egyéb büféből származó humusz + cayenne bors a tetejére
- avokádókrém: 2 érett avokádó, 1/2 lilahagyma, 1/2 lime leve (esetleg citrom is lehet, de abból elég egy negyed), 1/2 teáskanál római kömény, 2 evőkanál majonéz, 1/2 teáskanál só
Az avokádót meghámoztam, villával összetörtem, belekevertem az apróra vágott lilahagymát, a lime levét, a római köményt, a majonézt és a sót. Fél órára hűtőbe tettem felhasználás előtt.
Lilahagyma:
- 2 fej lilahagyma
- 1 evőkanál barna cukor
- 2 evőkanál fehérborecet
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1/2 teáskanál só
A lilahagymákat csíkokra vágtam, összekevertem a cukorral, a sóval, az ecettel és az olívaolajjal. Hűtőben 1 órán keresztül hagytam állni.
A naan is bolti volt, azt forró serpenyőben melegítettem át.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése