1 nagy csirkemellhez:
- 5 evőkanál finomliszt
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 1/2-1 teáskanál cayenne bors (attól függően, mennyire szeretjük csípősen)
- 1 teáskanál tárkony
- 1 teáskanál curry fűszerkeverék
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál borsikafű
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál oregánó
- 15 dkg natúr kukoricapehely durvára törve
- 3 tojás felverve
A fűszereket a liszthez kevertem, a tojást és az összetört kukoricapelyhet mélyebb edényekbe tettem. A csirkemellből vékony szeleteket/csíkokat vágtam, majd kétszer paníroztam: fűszeres liszt, tojás, fűszeres liszt, tojás, kukoricapehely. Sütés előtt fél órát konyhapulton szárítottam.
Forró, bő olajban minden oldalukat pirosra sütöttem, papírtörlőre szedtem, lecsöpögtettem.
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw-saláta)
- 1 kisebb fej fehér káposzta (vagy egy nagyobb fele)
- 2 nagy sárgarépa
- 3 teáskanál tárkonyecet
- 3 evőkanál semleges ízű olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 evőkanál cukor
- 1 kiskanál só
- 2,5 dl majonéz (én light majonézzel készítem, így kevésbé tömény, vagy lehet 1,5 dl majonéz és 1 dl görög joghurt keveréke is)
A zöldségeket vékonyan felcsíkoztam, majd a cukorral, a sóval, az ecettel és az olajjal átkeverve fél órán át pácolódni hagytam. Időnként átkevertem, hogy jól átjárják az ízek a zöldségeket. A végén összekevertem őket majonézzel, és egy órára hűtőbe tettem a salátát.
Jól néz ki :)
VálaszTörlés