2017. április 22., szombat

KFC csirkemell amerikai káposztasalátával


1 nagy csirkemellhez:

  • 5 evőkanál finomliszt
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1/2-1 teáskanál cayenne bors (attól függően, mennyire szeretjük csípősen)
  • 1 teáskanál tárkony
  • 1 teáskanál curry fűszerkeverék
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál borsikafű
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál oregánó
  • 15 dkg natúr kukoricapehely durvára törve
  • 3 tojás felverve

A fűszereket a liszthez kevertem, a tojást és az összetört kukoricapelyhet mélyebb edényekbe tettem. A csirkemellből vékony szeleteket/csíkokat vágtam, majd kétszer paníroztam: fűszeres liszt, tojás, fűszeres liszt, tojás, kukoricapehely. Sütés előtt fél órát konyhapulton szárítottam.

Forró, bő olajban minden oldalukat pirosra sütöttem, papírtörlőre szedtem, lecsöpögtettem.


Amerikai káposztasaláta (Coleslaw-saláta)

  • 1 kisebb fej fehér káposzta (vagy egy nagyobb fele)
  • 2 nagy sárgarépa
  • 3 teáskanál tárkonyecet
  • 3 evőkanál semleges ízű olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál só
  • 2,5 dl majonéz (én light majonézzel készítem, így kevésbé tömény, vagy lehet 1,5 dl majonéz és 1 dl görög joghurt keveréke is)

A zöldségeket vékonyan felcsíkoztam, majd a cukorral, a sóval, az ecettel és az olajjal átkeverve fél órán át pácolódni hagytam. Időnként átkevertem, hogy jól átjárják az ízek a zöldségeket. A végén összekevertem őket majonézzel, és egy órára hűtőbe tettem a salátát.

1 megjegyzés: