Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg csirkemellfilé
- 2 evőkanál mustár
- 4 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál Worchestershire-szósz
- só, bors
- olívaolaj
- 80 dkg brokkoli (fagyasztott is jó)
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál finomliszt
- 5 dl tej
- 1/2 kávéskanál őrölt szerecsendió (frissen reszelve a legjobb)
- 15 dkg sajt
- 5 dkg szeletelt mandula (kihagyható)
1. A
csirkemelleket kisebb, vékonyabb szeletekre vágtam. Elkevertem a mézet, a
ketchupot, a mustárt és a Worchestershire-szószt 2 evőkanál olívaolajjal. A
csirkemelleket ebben a pácban érleltem egy éjszakán keresztül.
2. A brokkolit sós vízben félpuhára főztem, lecsöpögtettem. A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeltem. A mandulát kis lángon világosra pirítottam egy serpenyőben.
3. Elkészítettem a besamelt: kis lángon felolvasztottam a vajat, rászórtam a lisztet, majd 1-2 percig melegítve világosra pirítottam a rántást. Kis adagokban felöntöttem a tejjel, miközben folyamatosan kevertem a mártást habverővel. Amikor az utolsó adag tejjel is összeforrt a besamel, fűszereztem sóval, borssal és szerecsendióval. Hozzákevertem a sajt felét, majd óvatosan a brokkolit és a mandulát is.
4. Kivajazott/kiolajozott sütőedénybe (teflonos vagy jénai) öntöttem a besameles brokkolit, a tetejét megszórtam a maradék sajttal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütöttem.
5. A hússzeletekről papírtörlővel leitattam a pácot, forró serpenyőben olívaolajon megsütöttem őket, a végén enyhén sóztam.
Jól néz ki :)
VálaszTörlés