4 adagnyi:
- 2 db közepes méretű édesburgonya
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 szál póréhagyma
- 2-3 db kápia paprika
- 2 dl főzőtejszín
- 1,5 dl alaplé
- friss petrezselyem/koriander
- só, bors
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1 csipet chilipehely/cayenne bors
- olívaolaj
- 30 dkg masnitészta
1. A meghámozott édesburgonyát és a szalonnát falatnyi kockákra, a póréhagymát félkarikákra vágtam. Kevés olívaolajon megpirítottam a szalonnakockákat, majd kiszedtem az olajból, és félretettem. A megmaradt szalonnazsíros olajon megpároltam a póréhagymát, végül pedig beledobtam az édesburgonyát is. 1,5 dl alaplével felöntve puhára pároltam, közben fűszereztem sóval, borssal, kakukkfűvel, őrölt korianderrel és chilivel.
2. Amíg főtt az édesburgonya, addig feltettem forrni a vizet a masnitésztához. A kápia paprikát és a petrezselymet/koriandert felaprítottam, félretettem.
3. Amikor megpuhult az édesburgonya, felöntöttem tejszínnel, utófűszereztem, összeforraltam. A masnitésztát puhára főztem, majd hozzákevertem az édesburgonyás alaphoz. Végül belekevertem a kisült szalonnakockákat, a nyers paprikakockákat és a petrezselymet/koriandert is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése