2 adagnyi
- 60 dkg sertésszűz
- 1 evőkanál őrölt koriander
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
- 80 dkg sütőtök
- 2 nagy fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál cayenne bors
- 1 kávéskanál őrölt római kömény
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál morzsolt zsálya
- 1 kávéskanál frissen őrölt színes bors
- só
- 5 dkg kéksajt
1. A sütőtököt 2 x 2 cm-es kockákra vágtam, a lilahagymát pedig nyolcadokra daraboltam. 2-3 evőkanál olívaolajat elkevertem a reszelt fokhagymával, a cayenne borssal, a római köménnyel, a kakukkfűvel, a zsályával, borssal és sóval, majd egy nagyobb tálban (egy zacskóban is lehet) alaposan összekevertem a tökkel és a hagymával.
2. Egy tepsit kibéleltem alufóliával és sütőpapírral (így megúszható a mosogatás, és a zöldségek sem tapadnak a tepsi aljára), majd vékony rétegben elegyengettem rajta a fűszeres, lilahagymás sütőtököt. 180 fokos sütőben 30 percig sütöttem.
3. 30 perc után átkevertem a zöldséget, rámorzsoltam a kéksajtot, majd még 5-10 percig sütöttem.
4. A sertésszűzból 2 ujjnyi szeleteket vágtam, majd tenyérrel kicsit lelapítottam őket. Fűszereztem borssal és őrölt korianderrel, meglocsoltam kevés olívaolajjal, sózni csak a sütés után érdemes (pl. nagyszemű tengeri sóval). Az érméket grillserpenyőben a legnagyobb lángon oldalanként 2-3 percig sütöttem, így szép rózsaszín maradt a közepük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése