Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 40 dkg fagyasztott zöldborsó
- 5 dkg vaj
- 1 dl tejföl
- 1 érett avokádó
- 1 fej lilahagyma
- 2 db kápia paprika
- só
- bors
- friss koriander
1. Az apróra vágott vöröshagymát kis lángon puhára pároltam a 2 evőkanál olívaolaj és a vaj keverékén. Ráreszeltem 1 gerezd fokhagymát (a másik gerezdet a végén), hozzáadtam a zöldborsót, sóztam és borsoztam. Lefedve 10 perc alatt puhára pároltam.
2. A megpuhult zöldborsót összeturmixoltam a tejföllel, a másik gerezd reszelt fokhagymával és a puha avokádóval.
3. A lilahagymát, a kápia paprikákat és a koriandert felkockáztam/összevágtam. A hagymát, valamint a paprika és a koriander felét belekevertem a krémbe, kóstolás után még sóztam és borsoztam. A kész kencét tálakba szedtem, a tetejét pedig a megmaradt paprikával és korianderrel díszítettem.
(Ez egy Nők Lapja Konyhában (2015/06.) megjelent recept átdolgozása, ott szerepel egy egyszerű füstölt sajtos keksz hozzá, az is igen finom.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése