2016. február 18., csütörtök

Csirkés gnocchi sült sütőtökkel és barna csiperkével


4 adagnyi:

  • 60 dkg csirkemell
  • 30 dkg sütőtök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg apró barna csiperke
  • 1,5 dl alaplé
  • 1 csomag friss gnocchi (a házi persze finomabb, de a boltival sincs semmi baj)
  • 3 dl sűrű főzőtejszín
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 + 1 teáskanál morzsolt zsálya
  • 1/2 kávéskanál szerecsendió
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 kis csokor friss bazsalikom

1. A sütőtököt felkockáztam, majd összekevertem 2 evőkanál olívaolajjal, kakukkfűvel, zsályával, sóval és borssal, és sütőpapíron (tipp: a tepsire alufóliát teszek, arra a sütőpapírt, így nem kell mosogatni, na meg szebben is sül - szerintem), 200 fokon pirosra sütöttem.

2. A csirkemellet felkockáztam, hozzákevertem 1 evőkanál keményítőt (sütés után puhább lesz tőle a hús). A vöröshagymát is felaprítottam, majd kevés olívaolajon megpároltam. Hozzáadtam a csirkemellet, amit nagy lángon hirtelen átpirítottam, ezután beledobtam a kissé megtisztogatott barna csiperkét is. Pirítottam, kevergettem, néhány perc múlva pedig felöntöttem alaplével. Sóztam, borsoztam, fűszereztem szerecsendióval és zsályával.

3. Amikor megpuhultak az apró gombák, felöntöttem a ragut főzőtejszínnel

4. Sós vízben megfőztem a gnocchit, leszűrtem.

5. Végül a csirkés raguhoz kevertem a gnocchit, a sült sütőtököt és a felaprított bazsalikomot is.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése