4 adagnyi:
- 60 dkg csirkemell
- 30 dkg sütőtök
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg apró barna csiperke
- 1,5 dl alaplé
- 1 csomag friss gnocchi (a házi persze finomabb, de a boltival sincs semmi baj)
- 3 dl sűrű főzőtejszín
- olívaolaj
- só, bors
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 + 1 teáskanál morzsolt zsálya
- 1/2 kávéskanál szerecsendió
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 kis csokor friss bazsalikom
1. A sütőtököt felkockáztam, majd összekevertem 2 evőkanál olívaolajjal, kakukkfűvel, zsályával, sóval és borssal, és sütőpapíron (tipp: a tepsire alufóliát teszek, arra a sütőpapírt, így nem kell mosogatni, na meg szebben is sül - szerintem), 200 fokon pirosra sütöttem.
2. A csirkemellet felkockáztam, hozzákevertem 1 evőkanál keményítőt (sütés után puhább lesz tőle a hús). A vöröshagymát is felaprítottam, majd kevés olívaolajon megpároltam. Hozzáadtam a csirkemellet, amit nagy lángon hirtelen átpirítottam, ezután beledobtam a kissé megtisztogatott barna csiperkét is. Pirítottam, kevergettem, néhány perc múlva pedig felöntöttem alaplével. Sóztam, borsoztam, fűszereztem szerecsendióval és zsályával.
3. Amikor megpuhultak az apró gombák, felöntöttem a ragut főzőtejszínnel
4. Sós vízben megfőztem a gnocchit, leszűrtem.
5. Végül a csirkés raguhoz kevertem a gnocchit, a sült sütőtököt és a felaprított bazsalikomot is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése