Igazi jóleső nyári egyveleg zöldségekkel, indiai fűszerekkel és hideg, krémes joghurttal. Nagyon gyorsan elkészül, csak 20 percnyi konyhában pácolódást igényel.
Fűszeres húsgolyó
- 50 dkg darált hús
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 zsemle vízbe áztatva
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1/2 teáskanál őrölt koriander
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 1/2 teáskanál cayenne bors
- 2 teáskanál pirospaprika
A darált húst összekevertem a beáztatott zsemlével és a fűszerekkel. Egy alufóliával bélelt sütőlapot vékonyan megkentem olajjal, majd erre rendezgettem a diónyira formázott húsgolyókat. 200 fokon kb. 20 perc alatt pirosra sütöttem őket.
Joghurtos öntet
- 4 dl görög joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 teáskanál őrölt római kömény
- 1/2 teáskanál őrölt koriander
- 2 csipet só
- 1 teáskanál citromlé
A joghurtot jó alaposan összekevertem a fűszerekkel. (Jót tesz neki egy kis állás a hűtőben.)
Mozzarellás paradicsomsaláta
- 1 csomag mozzarellagolyó
- 4 darab paradicsom
- 1 kis fej lilahagyma
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1 kiskanál oregánó
- 1 kiskanál bazsalikom
- 1-2 evőkanál olívaolaj
- 1 csipet só
A paradicsomot, a mozzarellát és a lilahagymát falatnyi darabokra vágtam, majd összekevertem a fűszerekkel és az olívaolajjal.
Frissen elkészülve a húsgolyókat a salátára halmoztam, a joghurtot pedig a tetejére kanalaztam. Ha marad belőle, a húsgolyókat meg lehet melegíteni, de hidegen is finom. Érdemes szerintem külön-külön eltenni az összetevőket, hogy ne löttyedjen össze minden másnapra.
Frissen elkészülve a húsgolyókat a salátára halmoztam, a joghurtot pedig a tetejére kanalaztam. Ha marad belőle, a húsgolyókat meg lehet melegíteni, de hidegen is finom. Érdemes szerintem külön-külön eltenni az összetevőket, hogy ne löttyedjen össze minden másnapra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése