2013. július 22., hétfő

Húsgolyó indiai fűszerekkel, görög joghurttal és paradicsomsalátával


Igazi jóleső nyári egyveleg zöldségekkel, indiai fűszerekkel és hideg, krémes joghurttal. Nagyon gyorsan elkészül, csak 20 percnyi konyhában pácolódást igényel.

Fűszeres húsgolyó
  • 50 dkg darált hús
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 zsemle vízbe áztatva
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1/2 teáskanál őrölt koriander
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1/2 teáskanál cayenne bors
  • 2 teáskanál pirospaprika

A darált húst összekevertem a beáztatott zsemlével és a fűszerekkel. Egy alufóliával bélelt sütőlapot vékonyan megkentem olajjal, majd erre rendezgettem a diónyira formázott húsgolyókat. 200 fokon kb. 20 perc alatt pirosra sütöttem őket.


Joghurtos öntet
  • 4 dl görög joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 teáskanál őrölt római kömény
  • 1/2 teáskanál őrölt koriander
  • 2 csipet só
  • 1 teáskanál citromlé

A joghurtot jó alaposan összekevertem a fűszerekkel. (Jót tesz neki egy kis állás a hűtőben.)


Mozzarellás paradicsomsaláta
  • 1 csomag mozzarellagolyó
  • 4 darab paradicsom
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 kiskanál oregánó
  • 1 kiskanál bazsalikom
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet só

A paradicsomot, a mozzarellát és a lilahagymát falatnyi darabokra vágtam, majd összekevertem a fűszerekkel és az olívaolajjal.

Frissen elkészülve a húsgolyókat a salátára halmoztam, a joghurtot pedig a tetejére kanalaztam. Ha marad belőle, a húsgolyókat meg lehet melegíteni, de hidegen is finom. Érdemes szerintem külön-külön eltenni az összetevőket, hogy ne löttyedjen össze minden másnapra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése