2012. augusztus 29., szerda

Sztroganoff csirkemell



 Recept 2 személyre:
  • 60 dkg csirkemell
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg gomba
  • 25 dkg ecetes uborka
  • 10 dkg füstölt szalonna (bacon)
  • 2 ek liszt
  • 1 babérlevél, só, bors
  • 2 csipet kakukkfű
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 10-15 szem kapribogyó
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek mustár
  • 1-2 kk citromlé

1. A húst felcsíkozzuk, a hagymát finomra vágjuk, a gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk (vagy lecsurgatjuk a konzervet, én utóbbi). Az uborkát felkockázzuk. 

2. A szintén felkockázott szalonnát a hagymával együtt megpirítjuk. A húst megszórjuk liszttel és a hagymás szalonnán ezt is megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, az áttört fokhagymát, a babérlevelet, a kakukkfüvet, a paradicsompürét, a bort, az uborkát és a kapribogyót (amit szintén felaprítottunk). 

3. 5-8 percig pároljuk, majd a végén felöntjük a tejszínnel, ízesítjük mustárral, sóval, borssal és citromlével. 

4. Bármilyen tésztával vagy krumplipürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése