2012. augusztus 29., szerda

Szőlős-sonkás saláta őszre



Recept:
  • 30 dkg fehér és/vagy piros szőlő
  • 2 kis fej lilahagyma
  • 20 dkg szeletelt, pácolt sonka (vagy gépsonka, pl. Regnum sonka)
  • 1/2 fej jégsaláta
  • petrezselyem, só, rózsabors
  • 4 ek majonéz
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1-2 csipet cukor
  • 1-2 ek citromlé
A szőlőket kettévágjuk és kimagozzuk. A hagymákat 4 felé vágjuk és vékonyan felszeleteljük, majd a szőlőhöz adjuk. A sonkát 2 cm széles csíkokra vágjuk, a jégsalátát szintén felcsíkozzuk és a többi hozzávalóhoz adjuk. 

A majonézből, a joghurtból pici sóval, borssal, cukorral, citromlével és végül az apróra vágott petrezselyemmel öntetet készítünk, majd a salátára önjük. Átforgatjuk kicsit és hűtőben összeérleljük az ízeket. Ha nincs erre idő, frissen is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése