2012. augusztus 29., szerda

Mogyoróvajas keksz



Recept:
  • 10 dkg puha vaj
  • 12,5 dkg mogyoróvaj
  • 18 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1/2 tk szódabikarbóna

1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. 

2. A vajat és a mogyoróvajat robotgéppel simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojást, majd habosra keverjük. Végezetül beledolgozzuk a szódabikarbónával elkevert lisztet is. 

3. Diónyi golyókat formálunk a tésztából, és sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük őket, kerekre lapítva. A tetejét tetszőlegesen berovátkázzuk, és az előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük a korongokat. Vigyázzunk, hogy az alja ne égjen meg, csak enyhén barnul a teteje sülés közben, úgyhogy becsapós a dolog. 

*Amikor kivesszük a sütőből, még viszonylag lágy az állaga, de hűlés közben megszilárdul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése