2012. augusztus 29., szerda

Mimózasaláta



Recept:
  • 3 közepes méretű alma
  • 6 tojás
  • 10 dkg sajt
  • 1 doboz kukorica
  • 1-2 csokor újhagyma (ízlésfüggő)
  • só, bors
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl majonéz
  • citrom

1. A tojásokat forrástól számítva 7 percig főzzük picit sós vízben, majd hideg vízzel lehűtjük. 

2. Az almákat meghámozzuk és nagylyukú reszelőn egy nagyobb tálba reszeljük. Meglocsoljuk kevés citromlével, hogy ne barnuljon meg. A sajtot ugyanezen a reszelőn ráreszeljük, majd a lecsepegtetett kukoricát is hozzáönjük. Az újhagymát karikákra vágjuk és ezt is beletesszük. 

3. A meghámozott tojásokból ötöt kettészedünk sárgájára és fehérjére, a fehérjét belekockázzuk a tálba (lehetőleg vágjuk egészen apróra), a többit félrerakjuk. Összekeverjük a tál tartalmát, majd külön tálkában kikeverjük a tejfölt a majonézzel és pici sóval, borssal. Átforgatjuk vele a salátát, majd üvegedénybe szedjük (aminek az alját kibélelhetjük szeletekre vágott retekkel is) , elsimítjuk a tetejét, rámorzsoljuk a sárgáját, és a megmaradt egy tojást karikára szeletelve elrendezzük a tetején.

4. Kb. 1 óra hűtés után lehet habzsolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése