2012. augusztus 29., szerda

Póréhagymás-kaliforniai paprikás csirkeragu



Recept 2 személyre:
  • 1 nagy csirkemell
  • 1 póréhagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 kis doboz gomba ( kb. 15 dkg)
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek liszt
  • só, bors

1. A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajon pirosra sütjük, majd kiszedjük egy tányérra. 

2. A megmaradt olajban megpirítjuk a karikára vágott póréhagymát és a kockára vágott paprikát. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük egy kevés vízzel. 

3. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a gombakonzervet (ha friss a gomba, akkor a paprikával együtt kezdjük pirítani). Ha nincs elég szaftja az ételnek, öntünk hozzá a gomba levéből egy keveset. 

4. Ekkor hozzáadjuk a megpirult csirkekockákat is, és megszórjuk az egészet 1 ek liszttel. Felöntjük a tejszínnel, majd jól összeforraljuk. 

5. Rizzsel vagy tésztával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése