2012. augusztus 29., szerda

Nyári ezmegaz



Görögdinnyés granita
  • 60 dkg görögdinnye
  • 1,5 dl víz
  • 5 dkg cukor
  • 1 citrom
A vizet összemelegítjük a cukorral, ami a dinnye édességétől függően lehet több vagy kevesebb. Belefacsarjuk a citrom levét, és egy kicsit kihűtjük. A dinnyét kimagozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd hozzáöntjük a cukros-citromos levet, és végül leturmixoljuk. 
Edénybe töltve fagyasztóba tesszük, és amint elkezd dermedni, óránként átkeverjük villával, hogy kásás legyen.



Étcsokoládéba mártott banán kókusszal és mandulával

Jó minőségű étcsokoládét gőz felett felolvasztunk egy kevéske olajjal (1 ek/tábla). A szeletekre vágott banánt beleforgatjuk az olvadt csokiba és alufóliával bélelt tálcára szedjük. A tetejét megszórjuk kókusszal vagy szeletelt mandulával. Fagyasztóba tesszük 15-20 percre, ezután hűtőben tárolható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése