2012. augusztus 29., szerda

Bélszín paradicsommártásban



Recept:
  • 50 dkg sertésbélszín (comb is jó)
  • 3 dl paradicsomlé
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 tk cukor
  • só, bors
  • 1 tk oregánó

1. A bélszínt szeletekre vágjuk és enyhén megborsozzuk. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymákat megtisztítjuk. 

2. Olívaolajon megkapatjuk a bélszínérmék mindkét oldalát, majd kiszedjük egy tányérra. 

3. A maradék olajon (ha kevéske maradt, kipótoljuk) megpirítjuk a hagymát, belereszeljük a fokhagymát, majd ezt felöntjük annyi paradicsomlével (lehetőleg házival vagy ha az nincs, akkor inkább konzerv darabolt paradicsomot használjunk), hogy a hagymát ellepje. Fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, babérlevéllel és cukorral. 

4. Visszatesszük bele a husikat, és 35-40 perc alatt közepes lángon puhára pároljuk őket. Ha elpárolog a leve, paradicsomlével és vízzel pótoljuk.

5. Tésztával (pl. penne), sütőben vagy olajban sült krumplival tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése