2012. augusztus 29., szerda

Brownie pisztáciával és fehér csokoládéval



Recept:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 22 dkg puha vaj
  • 22 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 4 tojás elhabarva
  • 7 dkg pisztácia, apróra vágva
  • 10 dkg fehér csokoládé, durvára vágva
  • 2 tk sütőpor
  • porcukor a szóráshoz

1. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 x 24 cm-es sütőformát (ha nincs pont ilyen, akkor vmilyen kisebb tepsit). 

2. Az étcsokit és a vajat vízfürdőben felolvasztjuk és hagyjuk kihűlni. A lisztet és a sütőport tálba szitáljuk, és hozzávegyítjük a cukrot. A tojást elkeverjük a megolvadt csokival, beleöntjük a lisztes keverékbe, és az egészet alaposan összedolgozzuk. A pisztáciát és a fehér csokit is belekeverjük, végül az egész keveréket beleöntjük az előkészített sütőformába. 

3. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. 20 percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra tesszük, megszórjuk porcukorral és felvágjuk. 

*A brownie állaga hűlés közben még tovább szilárdul, amikor kivesszük a sütőből, még nincs egészen készen.

(Emma Patmore Sütemények című könyvéből.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése