2012. augusztus 29., szerda

BBQ csirkemell tepsis burgonyával



Recept:
  • 1 nagy csirkemell
  • 6-7 szem közepes méretű burgonya
  • 2 ek méz
  • 4 ek ketchup
  • 2 ek mustár
  • 1 tk Worchestershire szósz
  • olívaolaj, vaj
  • görög (gyros) fűszerkeverék
1. A csirkemellet kisebb, vékonyabb szeletkékre vágjuk. Elkeverjük a mézet, a ketchupot, a mustárt és a Worchestershire szószt egy kis olívaolajjal. A csirkemelleket ebben a pácban érleljük 1-2-sok órán keresztül. 

2. A burgonyát meghámozzuk, és tetszés szerinti formára vágva enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Átszedjük egy kisebb tepsibe, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és beszórjuk a görög fűszerkeverékkel is. 220 fokon pirosra sütjük. 

3. A csirkemellekről letörölgetjük a pác nagy részét, csak egy pici maradjon rajta, hogy meg ne égjen a méz miatt. Sózzuk, borsozzuk és közepes lángon vaj és olívaolaj keverékén megsütjük. 

4. A krumplival tálaljuk. *Én még el tudok képzelni hozzá pl. ecetes salátát is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése